Ödlor

Det här är de colombianska tejuödlorna (tupinambis teguixin) Roine Blom och Ian Ursut som är 7 resp 6 år gamla och är 95cm resp 90cm långa. Båda är mycket snälla ,dock kan Roine ha dåliga dagar då man bör vara lite försiktig. Dessa båda ödlor är ”marklevande och klättrar ej” enligt beskrivningar i olika böcker, men våra ödlor har nog inte läst de böckerna så allt under 120cm i rummet bör skruvas fast…smidiga som ett kassaskåp.

Här är Ursut just infångad efter att ha möblerat om lite i bokhyllan och barvagnen och de flesta cd skivorna ligger på golvet. Vid ett annat tillfälle när han hade varit lös i rummet och det började bli dags att gå in i terrariumet igen så var han försvunnen. Efter en del letande på favoritgömställena fick husse syn på en svans på soffans ryggstöd. Ursut hade hittat en mysig plats i fönstret rakt över ett par krukväxter och låg och njöt av solens varma strålar.

Pärlödlan Edwin som är 5,5 år och 58 cm lång. Han har blivit far till några ungar med min hona Ellen II. Han är till och med farfar numera.